На Харківщині планують створити Центри психоціальної підтримки та реабілітації для ветеранів та членів родин загиблих військових

Цей проєкт було презентовано на зустрічі голови Харківської обласної ради, президента УАРОР Тетяни Єгорової-Луценко з Надзвичайним та Повноважним Послом України в Республіці Польща Василем Зваричем та Маршалеком Великопольського воєводства Мареком Возняком.

«Починаємо працювати над створенням у Харківській області Центрів психоціальної підтримки та реабілітації для ветеранів та членів родин загиблих військових, в яких фахівці надаватимуть кваліфіковану допомогу у збереженні і відновленні психічного здоров’я, соціальній та професійній адаптації осіб, які відчули на собі негативні наслідки війни», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Проєкт розрахований на два роки. Витрати на ремонтні роботи, обладнання закладів (розміщувати їх планується у будівлях комунальних установ громад області) та зарплатню працівникам беруть на себе польські партнери.

Великопольське воєводство готове спрямувати не менше 500 тисяч євро. Така ініціатива вже реалізується у Рівному – Фондом міжнародної солідарності (SPFL).

«Вивчаємо ще декілька проєктів, які можемо реалізувати на Харківщині. Разом з представниками неурядових громадських організацій, які опікуються підтримкою біженців: In Spire Foundation, PISOP Center Association, Caritas Poznań», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.