Завершено проєкт з відновлення систем опалення, водопостачання та водовідведення у КЗ «Харківська спеціальна школа ім.В.Г.Короленка»

Роботи виконані за кошти швейцарських партнерів. Загальна сума – 8,3 млн грн.

Проєкт реалізувався відповідно до Договору щодо відновлювальних робіт, підписаного між Дирекцією з питань розвитку та співробітництва Федерального департаменту закордонних справ Швейцарської Конфедерації в особі директора Швейцарського бюро співробітництва Андреаса Хубера, голови офісу Гуманітарної допомоги Посольства Швейцарії в Україні Ліу Форнари, директора КЗ «Харківська спеціальна школа імені В.Н.Короленка» Олександра Білоусова, голови Наглядової ради ПАТ «Трест Житлобуд-1» Олександра Харченка.

Тетяна Єгорова-Луценко подякувала міжнародним партнерам за співпрацю і підтримку.

«За достатньо короткий час вдалося зробити необхідні роботи. По-перше, до холодів запустили систему опалення. В чітко встановленні договором терміни зробили всі інші роботи. Я сподіваюся на подальшу плідну співпрацю з міжнародними партнерами. Наші діти мають навчатися в комфортних умовах, коли це стане безпечно, і вони повернуться до офлайн навчання», – зазначила голова обласної ради.

Перших руйнувань освітній заклад зазнав на початку березня 2022 року. На той момент у школі ще залишалося 20 дітей. Згодом всі вихованці були евакуйовані. Вибуховою хвилею вибило вікна, була пошкоджена система опалення, дах, деформувалися стіни. Постраждала будівля дитячого садку, який працює при спецшколі. Наразі онлайн навчання у школі продовжують проходити понад 180 дітей з 13 регіонів України.

«Через російську збройну агресію ми залишилися без тепла і води, але завдячуючи зусиллям обласної влади, зокрема голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, Посольству Швейцарії та будівельній компанії за невеликий проміжок часу системи опалення, водовідведення та водопостачання не тільки відновлено, але й модернізовано», – повідомив директор спецшколи Олександр Білоусов.

Також за словами керівництва школи, раніше на поверхах було лише по одному крану пожежогасіння, після робіт – вже по 4.