Активісти чорнобильського руху Харківщини нагороджені відзнаками обласної ради

Напередодні Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС заступник керуючого справами виконавчого апарату обласної ради Максим Колінько відвідав урочистий захід, який організовано Харківською обласною організацією Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України».

Відкриваючи захід керівник громадської організації відзначив, що  у ліквідації жахливої трагедії взяли участь понад 35 тисяч жителів Харківщини.

«Цього року виповнюється 37 річниця ліквідації наслідків жахливої трагедії. Для нас, чорнобильців, ця дата – є днем нашої перемоги. Жителі нашого регіону брали активну участь у ліквідації наслідків жахливої катастрофи. На жаль, більш ніж половина ліквідаторів вже пішли з життя», – сказав Анатолій Вінник.

Максим Колінько висловив слова вдячності від імені голови обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, депутатів обласної ради за неоціненний внесок, який зробили ліквідатори наслідків аварії на ЧАЕС у теперішнє та майбутнє життя жителів України та прилеглих країн.

«Саме у ці дні кожен з нас звик зустрічатися у Молодіжному парку, біля памʼятника ліквідаторам аварії  на Чорнобильській  атомній електростанції. На жаль, війна внесла свої корективи, і ми вимушені дотримуватись жорстких правил безпеки. Хочу подякувати усім причетним до ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС за ваш подвиг, який протягом багатьох років не втратив своєї величності», – сказав Максим Колінько.

Разом із цим, він передав обласні відзнаки учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС та активістам чорнобильського руху на Харківщині за багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток національно-патріотичного руху Харківщини та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.