Якою має бути підтримка військових, що повертаються з фронту

Про це сьогодні говорили під час обласного форуму з питань реалізації ветеранської політики. У заході взяли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, начальник ХОВА Олег Синєгубов, міський голова Ігор Терехов.

«Обласна рада разом з обласною військовою адміністрацією, Міністерством у справах ветеранів України ініціювали створення Комплексної Програми підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей в Харківській області. Вона розрахована на 2024 – 2028 роки. Зараз Програма обговорюється у комісіях і буде винесена на розгляд депутатів під час сесії обласної ради 21 грудня», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко.

Програмою зокрема передбачено:

– оздоровлення Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на базі реабілітаційного закладу психосоціальної допомоги;

– компенсація частини відсоткової ставки за кредитами на придбання житла;

– надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати навчання;

– виплата щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

– виплата щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та ін.

«Глибоко переконана, що кожна громада повинна мати власну програму підтримки ветеранів. Адже тільки разом ми зможемо прийти до реалізації нашої спільної мети – створити всі умови для переходу наших захисників і захисниць від військової служби до цивільного життя, надати всю необхідну допомогу», – зазначила очільниця обласної ради.