У Височанській громаді закуплено нове медичне обладнання в рамках обласної програми

В рамках проєкту «Сучасна медицина в Височанській громаді», який отримав перемогу в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році придбано 6 одиниць програмно-апаратного комплексу для вимірювання тиску, пульсоксиметрія, 20 одиниць МФУ, 20 моноблоків, 3 сканерів вен.

Закупівля нового медичного обладнання має велику соціальну значимість для громади. На території громади розташовано 3 амбулаторії-смт. Високий, смт. Покотилівка, смт. Бабаї. Амбулаторії обслуговують майже 24 тисячі жителів громади. Проєкт спрямований на виявлення на ранніх стадіях інфаркту, інсульту, COVID. За допомогою венозного сканеру медсестри та лікарі зможуть легко виявити вени у дітей, пацієнтів з надмірною вагою, онкохворих.

В зв’язку з важким емоціональним станом багатьох пацієнтів за допомогою моніторів контролю життєво важливих показників можна поліпшити прийом сімейного лікаря та надати більш якісні медичні послуги.

Бюджет проєкту становить 1 485,3 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 1039,7 тис. гривень (70%);

• з селищного бюджету 345,6 тис. гривень;

• партнер – КНП Південної міської ради «Центр первинної медичної допомоги №1» Харківського району 100,0 тис. гривень.

Довідково: Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році передбачено 40,0 млн гривень. У 2023 році 44 проєкти обрано переможцями конкурсу. Загальна сума необхідна для реалізації зазначених проєктів становить 80,8 млн гривень (100%), у т.ч. обсяг фінансування з обласного бюджету 39,8 млн гривень (49,2%).