Для КНП «Краснокутська центральна районна лікарня» придбано реабілітаційне обладнання

Проєкт «Відновлення якісних медичних послуг шляхом надання реабілітаційної допомоги для військовослужбовців та цивільного населення, постраждалого внаслідок бойових дій» отримав перемогу в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році.

Сертифікат переможця передали в громаду представники виконавчого апарату Харківської обласної ради.

В рамках реалізації проєкту придбано реабілітаційне обладнання: кулі гімнастичні, диски корекційні, вертикалізатори, напівсфери балансувальні, бігові доріжки, драбина гімнастична, сходи для навчання, слінг терапія kinesis, кушетки.

Завдяки новому спеціальному обладнанню близько 45 тис мешканців громади, військовослужбовців, після лікування у госпіталях чи інших медичних закладах, мають можливість безкоштовно отримати реабілітаційний курс. Всі жителі громади за необхідністю можуть отримати якісне та своєчасне медичне обслуговування, та пришвидшене відновлення після тяжких травм та поранень.

Бюджет проєкту становить 1 021,8 тис. гривень в т.ч. фінансування:

– з обласного бюджету 715,2 тис. гривень (70%);

– з міського бюджету 306,5 тис. гривень.

Також реалізовано мініпроєкт «Оснащення офтальмологічного кабінету за рахунок відновлення ефективних медичних послуг» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді».

Придбано цифрове обладнання для офтальмологічного кабінету Краснокутської ЦРЛ, а саме: ультразвукова діагностична система з ультразвуковим зондом DGH Flex B-Scan Probe 12.5 VHz DGH 1912 у комплекті з ноутбуком та програмним забезпеченням Wіndows 10 Pro, інфрачервона фундус-камера NFC-700, стіл електропідйомний YT-2A.
Завдяки сучасному обладнанню забезпечена можливість комплексного медичного обслуговування близько 80 пацієнтів офтальмологічного кабінету на тиждень, враховуючи пацієнтів, які знаходяться на обліку та проходять медичний огляд.

Також налагоджені стандарти медичного обслуговування, надання своєчасної, якісної та висококваліфікованої медичної допомоги населенню Краснокутської селищної територіальної громади на вторинному рівні. Кількість населення громади – 26677 чол., кількість ВПО – 19691 чол.

Бюджет проєкту становить 880,8 тис. гривень в т.ч. фінансування:
-з обласного бюджету 563,7 тис. гривень (64%);
-з міського бюджету 264,2 тис. гривень;
-кошти ФОП Заєць О.С 52,8 тис. гривень.

Довідково: У 2021 році Краснокутська селищна рада увійшла до переможців конкурсу «Ефективна медицина в громаді». В рамках проєкту було придбано комп’ютерний периметр, пневмотонометр, щільова лампа та електропідйомний стіл.