У Валках відкрили реабілітаційний центр

Мініпроєкт «Створення центру громадсько-сільської реабілітації на базі КНП «Валківська центральна районна лікарня» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді».

Сертифікат переможця передали в громаду представники виконавчаго апарату Харківської обласної ради.

В рамках реалізації проєкту створено реабілітаційний центр на базі КНП «Валківська цетральна районна лікарня», придбано 23 одиниці спеціалізованого реабілітаційного обладнання.

Послугами центру зможуть скористатися близько 40 000 жителів громади, з яких близько 75% пацієнтів потребують реабілітації опорно-рухового апарату, 5% – реабілітацію серцево-судинної системи, близько 20% потребуючих повного спектру реабілітаційних послуг і опорно-рухового апарату та серцево-судинної системи.

Центр реабілітації надає послуги з консультування, кінезіотерапії, корекції паталогій осанки, гідрокінезіотерапії, фізіотерапії, післяопераційної реабілітації, оздоровчої програми, масажу.

Бюджет проєкту становить 986,6 тис. гривень в т.ч. фінансування:

– з обласного бюджету 690,6 тис. гривень (70%);

– з міського бюджету 246,0 тис. гривень;

– кошти СТОВ «Ніка» 50 тис.грн.

Довідково: КНП «Валківська центральна районна лікарня» є опорним закладом, що обслуговує пацієнтів Валківської міської територіальної громади та прилеглої до неї території (Нововодолазької, Коломацької, Краснокутської, частково Красноградської та міста Люботин). У Валківській центральній районній лікарні за 2022 рік обслуговувалося близько 113 127 осіб.