Національний аерокосмічний університет ім. М. Є. Жуковського «Харківський авіаційний інститут» відсвяткував 120-річчя першого польоту братів Райт

У святковому заході, присвяченому історичній події, взяв участь радник голови обласної ради Євгеній Грицьков.

Організатори влаштували для дітей презентацію найновітніших розробок кожного факультету вишу: від роботизованих протезів рук до VR-окулярів.

«Цей захід, проведений ХАІ, був спрямований на відзначення досягнень авіаційних початківців та відображав сучасні досягнення в галузі авіації та космонавтики. Захід також мав на меті надихнути молоде покоління на подальші дослідження та розвиток у сфері аерокосмічних технологій», -зазначили організатори.

На інтерактивних майстер-класах та лекціях діти мали можливість дізнатися більше про історію авіації, принципи польоту та принципи роботи сучасних авіаційних технологій.

«Цей захід – чудова можливість для наукового розвитку та навчання молоді. На одному майданчику організаторам вдалося зібрати поряд історичні досягнення та сучасні технології. Впевнений, що саме такі події надихають наших дітей на майбутні кар’єрні шляхи в галузі авіації та космонавтики», – сказав Євгеній Грицьков.