Три проєкти Шевченківської громади отримали перемогу в обласних конкурсах

Сертифікати переможців громаді передав депутат обласної ради Анатолій Гацько.

Проєкт «Сімейний лікар їде до Вас» отримав перемогу в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році. В рамках його реалізації придбано легковий автомобіль переобладнаний у мобільну амбулаторію для КНП «Шевченківський центр первинної медико-санітарної допомоги».

Це дало змогу забезпечити мешканців громади доступною, якісною, своєчасною, безкоштовною та кваліфікованою первинною медико-санітарною допомогою.

Бюджет проєкту становить 1 267,4 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 887,1 тис. гривень (70%);

• з міського бюджету 380,2 тис. гривень.

Варто відзначити, що мобільні амбулаторії – дієвий механізм забезпечення медичних послуг на деокупованих територіях та в регіонах, де суттєво зросло навантаження на медичну систему, у тому числі й через прибуття великої кількості внутрішньо переміщених осіб.

Проєкт «Безпечний простір для дитини» також отримав перемогу в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році.

В рамках реалізації проєкту проведено поточний ремонт підвального приміщення (найпростіше укриття) Шевченківського закладу дошкільної освіти (ясла-садок) «Калинка», який охоплює освітою дітей прилеглих сіл. У закладі функціонує 11 груп, в яких виховуються 238 дітей.

Бюджет проєкту становить 1 260,4 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 811,6 тис. гривень (64%);

• з міського бюджету 448,7 тис. гривень.

Мініпроєкт «Стерильність – запорука надання безпечних та якісних медичних послуг населенню Куп’янського району» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді».

В рамках реалізації проєкту для КНП «Шевченківська центральна районна лікарня» придбано 3 парових і 4 повітряних стерилізатори.

«Придбання сучасного медичного стерилізатора задовольнило санітарні потреби лікарні, а саме придбання сучасних автоклав, які мають багато режимів стерилізації, оснащені автоматичними дверима на пневматичному приводі, що забезпечують безпеку персоналу», – зазначається у проєкті.

Бюджет проєкту становить 890,9 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 623,6 тис. гривень (70%);

• з міського бюджету 267,2 тис. гривень.