У ліцеї Чкаловської громади з’явився безпечний простір для дітей

Проєкт «SHELTER House – School» отримав перемогу в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році.

Сертифікат переможця в громаду передали депутати обласної ради Анатолій Гацько та Олександр Кухар.

В рамках реалізації проєкту проведено капітальний ремонт найпростішого укриття в підвальному приміщенні Іванівського ліцею Чкаловської селищної ради. Придбано ноутбук, телевізор, інтерактивну дошку, мікшерний пульт, акустичну систему та бензиновий генератор.

«Реалізація проєкту дала змогу якісно та безпечно організувати освітній процес 111 учнів. Підвищено якість проведення змістовного дозвілля, психологічної підтримки школярів, профорієнтаційної та інклюзивної діяльності», – зазначено у проєкті.

Бюджет проєкту становить 1 251,0 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 536,6 тис. гривень (42,8%);

• з селищного бюджету 714,4 тис. гривень.

Довідково: Комплексною програмою «Розвиток місцевого самоврядування Харківської області на 2022-2024 роки» на проведення обласного конкурсу проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році передбачено 40 млн гривень. У 2023 році 44 проєкти обрано переможцями конкурсу. Загальна сума необхідна для реалізації зазначених проєктів становить 80,8 млн гривень (100%), у т.ч. обсяг фінансування з обласного бюджету 39,8 млн гривень (49,2%).