Відбулось засідання постійної комісії з питань соціальної політики, співпраці з інститутами громадського суспільства соціального спрямування та у справах учасників АТО\ООС

Членами комісії погоджено проєкт рішення обласної ради «Про затвердження комплексної програми підтримки захисників і захисниць України та членів їхніх сімей в Харківській області на 2024-2028 роки».

Як зазначили представники профільного департаменту обласної військової адміністрації, програмою зокрема передбачено:

– оздоровлення Захисників і Захисниць України та членів їх сімей на базі реабілітаційного закладу психосоціальної допомоги;

– компенсація частини відсоткової ставки за кредитами на придбання житла;

– надання адресної грошової допомоги на часткову компенсацію оплати навчання;

– виплата щомісячної адресної грошової допомоги дітям загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України;

– виплата щомісячної адресної грошової допомоги для покриття витрат на оплату житлово-комунальних послуг членам сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України та ін.

Програма має бути винесена на розгляд депутатів на засідання найближчої сесії обласної ради.

Також на комісії депутати розглянули проєкт рішення обласної ради «Про затвердження в новій редакції Положення про КУ ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ “КРИЗОВИЙ СОЦІАЛЬНИЙ ЦЕНТР ДЛЯ ЖІНОК”.

Засідання комісії пройшло у змішаному режимі. В обговоренні питань взяли участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба, представники ветеранських організацій та департаментів обласної військової організації.

Нагадаємо, що минулого тижня під час обласного форуму з питань реалізації ветеранської політики обговорили питання щодо того, якою має бути підтримка військових, що повертаються з фронту. У заході взяли участь голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко, начальник ХОВА Олег Синєгубов, міський голова Ігор Терехов. Мова йшла, в тому числі, про Комплексну Програму підтримки Захисників і Захисниць України та членів їх сімей в Харківській області.