Харківська обласна бібліотека для дітей – переможець Всеукраїнського огляду-конкурсу обласних бібліотек для дітей – 2023 у номінації «Організаційно-методична робота» з проєктом «Мандрівний методист»

Днями у Національній бібліотеці України для дітей, відбувся Форум «Дитяча бібліотека в інформаційному суспільстві: пошуки гармонії, шляхи трансформації», де нагородили бібліотеки, чиї проєкти, на думку організаторів, стали взірцями роботи бібліотекарів для дітей по всій Україні.

Дипломи та кубки колективам-переможцям вручив т.в.о. Міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

Всеукраїнський огляд-конкурс обласних бібліотек для дітей проводиться 1 раз на 2 роки. Цьогоріч тема конкурсу – «Бібліотеки для дітей в умовах війни».

Мета конкурсу: пошук шляхів підвищення ефективності та якості надання культурних послуг дітям під час воєнних дій, розвиток дитячого читання, популяризація дитячих бібліотек та укорінення їх соціального статусу як інформаційних, культурно-просвітніх центрів.

Організатори: Міністерство культури та інформаційної політики України, Національна бібліотека України для дітей, Українська асоціація працівників бібліотек для дітей.