У Чугуївській центральній лікарні завершили ремонт травматологічного відділення та відновили операційний блок

Це стало можливим завдяки перемозі Чугуївської громади у двох обласних конкурсах.

Проєкт «Забезпечення надання доступних та якісних медичних послуг шляхом проведення поточного ремонту травматологічного відділення КНП “Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка”, яке постраждало від ракетних обстрілів» отримав перемогу в обласному конкурсі проєктів місцевого та регіонального розвитку «Разом в майбутнє» у 2023 році.

Також Мініпроєкт «Відновлення приміщень операційного блоку КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» для проведення якісних операційних втручань» отримав перемогу у 2023 році в обласному конкурсі «Ефективна медицина в громаді».

Сертифікати в громаду передали депутати Харківської обласної ради Олександр Кухар та Анатолій Гацько.

В рамках конкурсу «Разом в майбутнє» у 2023 році провели поточний ремонт першого поверху головного корпусу, в якому розташовано травматологічне відділення. У відділенні відремонтували всі приміщення, замінили комунікації (систему теплопостачання, водопостачання та водовідведення, електромережу), провели повну заміну підлоги, стелі, відремонтували стіни, встановили рекуператори та кондиціонери, тощо.

В рамках конкурсу «Ефективна медицина в громаді» провели поточний ремонт операційного блоку. Відремонтували дві операційні, передопераційну та інші кімнати оперблоку. У приміщеннях частково замінили кахельну плитку на стінах та на підлозі, сантехнічне обладнання, освітлювальні прилади; частково замінили та відремонтували двері; замінили бактерицидні опромінювачі; відремонтували стелю, тощо.

Будівля лікарні зазнала значних ушкоджень від ракетних обстрілів восени 2022 року. Було вибито вікна, двері, пошкоджено дах та внутрішні стіни в усіх будівлях, а також зазнала ушкоджень територія навколо закладу.

Довідково. Бюджет проєкту «Забезпечення надання доступних та якісних медичних послуг шляхом проведення поточного ремонту травматологічного відділення КНП “Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка” становить 3 826,4 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 1 050,0 тис. гривень (27,4%);

• з міського бюджету 2 677,6 тис. гривень;

• кошти партнерів 98,8 тис.гривень.

Бюджет проєкту «Відновлення приміщень операційного блоку КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» для проведення якісних операційних втручань» становить 1 515,5 тис. гривень в т.ч. фінансування:

• з обласного бюджету 700,0 тис. гривень (46,1%);

• з міського бюджету 516,3 тис. гривень;

• кошти КНП «Чугуївська центральна лікарня ім. М.І. Кононенка» 299,2 тис.гривень.