Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства

Депутати розглянули проєкти рішень щодо перейменування комунальних підприємств обласної ради.

Зокрема перейменування комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ «ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ» на комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «ЦЕНТР МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “ЗЕЛЕНА ДІБРОВА”». Та комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ № 2» на комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “БЕРЕГИНЯ”».

Члени комісії також погодили проєкт рішення обласної ради «Про надання дозволу комунальним некомерційним підприємствам охорони здоров’я, що перебувають у спільній власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, на укладання договорів про спільну діяльність із ХАРКІВСЬКИМ НАЦІОНАЛЬНИМ УНІВЕРСИТЕТОМ імені В.Н. КАРАЗІНА».

Мова йде про організацію співпраці та спільної діяльності між закладами вищої медичної освіти із закладами охорони здоров’я, що направлена на надання високоспеціалізованої та спеціалізованої лікувально-діагностичної медичної допомоги населенню міста та області; забезпечення на цій основі навчально-виховного, науково-практичного та науково-дослідного процесу з використанням форм і методів навчання підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації медичних працівників за стандартами вищої освіти; проведення науково-дослідної роботи, розробки, апробації та впровадження нових медичних технологій.

Всі ці питання винесенні на розгляд депутатів чергової сесії обласної ради, що запланована на 23 грудня.