Під час чергової сесії Харківської обласної ради депутати затвердили рішення «Про створення комунальної установи «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ НАСЕЛЕННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Метою діяльності Центру стане реалізація комплексу заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, а також сприяння готовності громадян України до національного спротиву.

Основними завданнями діяльності Центру стануть:

проведення широкої інформаційної, виховної, просвітницької та роз’яснювальної роботи у різних формах, спрямованої на:

формування у населення національної самосвідомості, активної громадської позиції;

виховання у населення поваги до державної мови та державних символів України, національних, історичних, культурних цінностей України, дбайливого ставлення до історико-культурного надбання України;

військово-патріотичне виховання громадян України та ін.

2) організація та проведення теоретичних, прикладних, практичних та інших заходів, спрямованих на набуття громадянами України знань та практичних вмінь, необхідних для захисту країни;

3) виконання заходів обласних та регіональних програм у сфері оборони, військово-патріотичного виховання та національного спротиву тощо.

«Передбачається базова підготовка людей які досягли 18-річного віку. Працювати в цій установі будуть учасники бойових дій, військовослужбовці, офіцери, які знають свою справу і мають авторитет серед побратимів. Будуть реалізовуватися загальновійськові дисципліни практичної теоретичної підготовки», – звітував перед депутатами директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної військової адміністрації Андрій Пожидаєв.