Відбулась чергова ХХ сесія Харківської обласної ради

Засідання пройшло в режимі онлайн. Участь взяли 88 депутатів.

До засідання долучились начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков, начальник Головного управління Національної поліції України в Харківській області Володимир Тимошко, начальник Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Артем Астахов, заступник начальника Головного управління Державної податкової служби у Харківській області Світлана Подсоха.

Депутати розглянули 55 питань порядку денного, депутатські запити та розділ різне.

«Це вже 10 пленарне засідання, яке ми проводимо в умовах воєнного стану. Хоча й у зміненому форматі, онлайн, але робота триває – попри труднощі і виклики, пов’язані з війною. Працюємо вперше в системі голосування «Голос», – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Депутати, комісії обласної ради, виконавчий апарат активно працювали і продовжують працювати. І за це кожному з вас величезна вдячність», – сказала на початку засідання голова обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко

Депутати затвердили низку Програм, зокрема, економічного і соціального розвитку Харківської області на 2024 рік, розвитку соціальних послуг та психоціальної допомоги в Харківській області на 2023-2027 роки, підтримки Захисників і Захисниць та членів їх сімей в Харківській області на 2024 – 2028 роки, розвитку цивільного захисту на 2024-2026 роки, розвитку культури, туризму та охорони нерухомої культурної спадщини Харківської області на 2024-2028.

Також внесено зміни до програм: протидії терористичній діяльності на території Харківської області;забезпечення публічної безпеки і порядку та протидії злочинності; територіальної оборони Харківської області та ін.

Також депутати підтримали створення нової комунальної установи «Обласний центр підготовки населення до національного спротиву» Харківської обласної ради».

Прийнято низку кадрових рішень, затверджено статути комунальних закладів, підприємств, установ.