Родичі загиблих захисників та захисниць відтепер можуть отримати до 30 тисяч гривень компенсації за встановлення памʼятних знаків

Під час засідання позачергової сесії обласної ради депутати затвердили Порядок використання коштів обласного бюджету на часткову грошову компенсацію за виготовлення та встановлення пам’ятних знаків (надгробків) на могилах загиблих (померлих) захисників і захисниць України.

Для часткової грошової компенсації родичі загиблих мають звернутися до виконавчих органів сільських, селищних, міських рад відповідних територіальних громад або самостійних структурних підрозділів з питань соціального захисту населення виконавчих органів сільських, селищних, міських рад відповідних територіальних громад за місцем реєстрації або фактичного проживання із заявою про часткову грошову компенсацію.

Розмір часткової грошової компенсації становить 90 відсотків від фактичних витрат заявника, але не більше ніж 30 000 гривень.

У разі пошкодження пам’ятного знака (надгробка) на могилі загиблого (померлого) захисника чи захисниці України родичі можуть звернутися повторно за отриманням часткової грошової компенсації.