Громади Харківщини шляхом субвенції з держбюджету та міжнародної підтримки отримають шкільні автобуси

Відбулось засідання постійної комісії з питань бюджету Харківської обласної ради. Зокрема, депутати розглянули пропозиції Харківської обласної військової адміністрації щодо погодження розподілу коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання шкільних автобусів.

Заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Віта Ковальська подякувала членам комісії за оперативний розгляд важливого для громад області питання. Вона також проінформувала, що загалом щодо потреб у шкільних автобусах до обласної адміністрації звернулось 25 громад, потреба – 41 автобус. Одна з вимог отримання автобуса, очна чи змішана форма навчання в школі, а також відповідність школи вимогам безпеки.

Крім цього депутатам повідомлено, що завдяки міжнародній підтримці очікується надходження на Харківщину 12 шкільних автобусів, які окремо розподілять між громадами.

Як зазначила голова комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, сума субвенції складає 31 млн 206 тис. грн, розпорядником коштів пропонується визначити Департамент науки і освіти обласної військової адміністрації для проведення централізованих закупівель.

«Дуже добре, коли Харківщина отримує субвенції з держбюджету, а тим більш, якщо це стосується дітей і поновлення навчального процесу. Щодо розподілу субвенції, то є необхідність звернутись до Міносвіти за роз’ясненнями щодо узгодженості умов розподілу субвенції та статусу громад, які встановлює наказ Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій №309. Ми всі робимо одну загальну справу, працюємо для людей і на нашу перемогу, тому всі дії мають узгоджуватись і бути в рамках чинного законодавства», – зазначила Людмила Немикіна.