Депутати підтримали питання щодо розвитку реабілітаційної допомоги на Харківщині

Відбулось засідання постійної комісії з питань охорони здоров’я, материнства і дитинства. У роботі постійної комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Тетяна Біловол.

Депутати затвердили порядок денний засідання, розглянули проєкти рішень обласної ради та розпоряджень голови обласної ради, серед яких: проєкти рішень обласної ради «Про спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області», про внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) низки медичних фахових коледжів, питання щодо затвердження статутів деяких комунальних підприємств у новій редакції, кадрові та майнові питання, а також інші питання, передбачені в порядку денному.

Члени постійної комісії одноголосно підтримали проєкт рішення обласної ради «Про надання згоди на прийняття цілісного майнового комплексу Державного некомерційного підприємства «Український науково-клінічний центр протезування та реабілітації» з державної власності у спільну власність територіальних громад сіл, селищ, міст Харківської області», який у разі його прийняття на пленарному засіданні сесії обласної ради, дозволить вирішити питання медичного обслуговування поранених, протезування/ортезування, реабілітації, підготовки відповідних фахівців та проведення досліджень, а також дасть можливість для залучення додаткових коштів, необхідних для розвитку підприємства, та забезпечить збереження та розвиток реабілітаційної допомоги на території Харківської області.

Інформацію з кадрових та майнових питань надав начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради Андрій Гнатушок. Зокрема, він зазначив, що внесення змін до видів економічної діяльності (КВЕД) планується здійснити по Ізюмському, Богодухівському, Куп’янському, Харківському обласним фаховим медичним коледжам Харківської обласної ради.

Депутати розглянули усі питання, що були передбачені в порядку денному засідання постійної комісії, та після обговорення ухвалили відповідні висновки та рекомендації.