В новому офтальмологічному відділенні обласної лікарні планується повністю відновити програму по хірургічному лікуванню катаракти за бюджетний кошт

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко із робочим візитом відвідала Обласну клінічну лікарню, разом з її керівником Костянтином Лобойко оглянула офтальмологічне та реабілітаційне відділення закладу.

«Офтальмологічне відділення обласної лікарні тепер знаходиться у повністю відремонтованих і сучасних приміщеннях. Пацієнти отримуватимуть медичні послуги в комфортних умовах. До цього протягом декількох років відділення розміщувалось у невеликих підвальних кабінетах, – зазначила Тетяна Єгорова-Луценко. – Зараз найперша необхідність – купити сучасне обладнання, завдяки якому пацієнти зможуть отримувати безкоштовно послуги по заміні кришталика та лікуванню катаракти».

Як зазначив завідувач офтальмологічного відділення Петро Мірошник, рівень медичних послуг, які надають медики, не поступається приватним клінікам. Необхідне обладнання дозволить проводити найскладніші операції.

«Офтальмологічному відділенню потрібен факоемульсифікатор. Завдяки цьому обладнанню ми зможемо проводити операції на передньому та задньому відрізку ока, надавати допомогу хворим на катаракту, хворим, які мають ускладнення внаслідок цукрового діабету, та хворим із відшаруванням сітківки», – зауважив завідувач відділення.

Разом із цим, він зазначив, що на сьогодні відділення заповнене пацієнтами на 80%. На рік лікарі зможуть проводити близько 1 тисячі операцій.

Голова Харківської обласної ради відзначила, що буде розглянута можливість закупки необхідного обладнання коштом обласного бюджету.

Також у ході візиту Тетяна Єгорова-Луценко оглянула приміщення реабілітаційного відділення та обговорила з керівництвом обласної лікарні можливості модернізації.