На Харківщині презентували наукове видання документальної спадщини академіка архітектури Олексія Бекетова

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у презентації наукового видання «Академік архітектури О.М. Бекетов. Архів документів», що відбулася у Харківському національному університеті міського господарства імені О.М. Бекетова.

У заході також взяли народний депутат України Вікторія Кінзбурська, депутат обласної ради Олег Каратуманов, радник голови обласної ради Євгеній Грицьков, представники міської ради, наукової спільноти регіону.

Ректор ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Володимир Бабаєв привітав присутніх із подією та подякував всім причетним до створення наукового видання.

«На мій погляд – це єдине в нашій країні видання, в якому зібрані всі архітектурні здобутки Олексія Бекетова, абсолютно вся інформація про видатного українського архітектора, який працював до останнього подиху свого життя та створив архітектурне обличчя Харкова. Завдяки нашим партнерам та меценатам ми змогли зробити та видати цю наукову працю. Нехай ця історико-архітектурно-культурна спадщина залишиться нашим нащадкам», – зазначив Володимир Бабаєв.

Голова Харківської обласної ради подякувала ректору ХНУМГ ім. О.Бекетова та колективу закладу за сумлінну працю та видатні досягнення перед Харківщиною.

«Наукове видання «Академік архітектури О.М.Бекетов. Архів документів» – це важлива наукова праця для всієї України, це видання набуло особливого значення зараз, під час війни. Ніхто не знає, коли вона закінчиться, але всі ми знаємо, що нашою Перемогою. І питання відновлення регіону – одне з ключових. Роботу вже розпочато, але маємо підходити до цього процесу комплексно. Вдячна ректору ХНУМГ ім. О.М. Бекетова Володимиру Бабаєву та колективу за те, що у цей важкий час кожен з вас виконує свої службові обов’язки і є прикладом стійкості й відданості освітянській справі, університету та країні!», – наголосила Тетяна Єгорова-Луценко.

Довідково. Наукове видання «Академік архітектури О.М.Бекетов. Архів документів» – це колективна сумісна праця, в якій відтворено оригінальні матеріали з особового архіву зодчого. Архітектор присвятив свою діяльність та творчість Харкову, який став засновником кращих архітектурних традицій. Особливе місце у виданні присвячене поглядам та життєвим принципам Олексія Бекетова. Це – унікальне, змістовно-ілюстроване видання, яке знайомить читача із особистим світом архітектора, дає змогу поринути у творчий процес, відкрити для себе нові сторінки автобіографії. Також це – книга незламності, яка готувалася та видавалася під звуки сирен та обстріли міста. У виданні окреслено творчу спадщину митця разом із його біографією та архівними фото, залучені документи із архівів України з роботами митця (технічні описи, креслення, листування, уривки з щоденника митця, заяви та проєкти).