«Харківський обласний палац дитячої та юнацької творчості» отримав канцелярські приладдя для вихованців закладу

За сприяння голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової – Луценко в рамках партнерства між Харківською обласною радою та Асоціацією «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» (Aide médicale et caritative France-Ukraine), завдячуючи її директорці Діані Дольс Харківщина отримала нову партію гуманітарної допомоги.

Французькі партнери надали канцтовари та все необхідне для забезпечення навчального процесу у регіоні. ВГО «Всеукраїнська рада реанімації», компанія Geodis France та Санагро Україна надали адміністративну та логістичну підтримку для надходження допомоги з Франції до Харкова. Гуманітарна допомога була передана у громади Харківської області, обласним комунальним підприємствам.

«Зараз під час війни така допомога дітям дуже необхідна. Ми можемо бачити, як радісно та активно у нас наразі проходять заняття в гуртках, бо ми маємо канцелярські матеріали, які батькам не потрібно купувати, бо зараз є можливість надати це дітям безкоштовно. Це все завдяки допомозі, яку ми отримали від благодійників, завдячуючи активній роботі обласної ради та особисто Тетяни Єгорової-Луценко. Я можу сказати за прикладом наших писанкарів, наскільки нам потрібні були ці канцелярські приладдя. В цих зошитах, що ми отримали є спеціальна клітинка, з якою їм зручно працювати. Зараз всі діти можуть малювати, робити аплікації, навіть театральний гурток зараз користується всіма матеріалами, що ми отримали», – розповіла керівник «Харківського обласного палацу дитячої та юнацької творчості» Тетяна Підберезкіна.

Будівля дитячого палацу зазнала руйнувань під час неодноразових ракетних атак по центру міста. Проте роботу палац не припиняв. Діти спочатку почали займатися творчістю в онлайн режимі. Але згодом для вихованців знайшли безпечний простір, у підвальному приміщенні.

«Я дякую нашій обласній раді, військовий адміністрації за цей арт простір. Тому що дуже швидко вирішилося питання, що ми можемо працювати, виховувати дітей в безпечних умовах», – сказала Тетяна Підберезкіна.

Нагадаємо, раніше гуманітарну допомогу в рамках вищевказаного проекту французьких благодійників у співпраці з обласною радою отримала і спецшкола ім.В.Короленка для дітей, що мають вади зору.

«Ми дуже вдячні і щасливі. Ці канцтовари нам дуже в нагоді. Спеціальний ватман, який, доречи, дуже важко зараз знайти, а нам його надали. Він потрібний дітям для роботи з шрифтом Брайля. Все це ми надамо дітям для навчання. Також отримали зошити А4 формату з великою кліткою і великою відстанню і зошити в лінійку. Для дітей, що мають вади зору такі зошити – те, що потрібно», – повідомив заступник директора з господарчої роботи спецшкол ім.В.Короленка Олександр Марченко.

Загалом цього разу міжнародні партнери надали 20 тон канцелярських приладь. Їх відправили по громадам Харківщини та комунальним підприємствам області, де навчаються діти.