Міжнародні партнери допомагатимуть Харківщині підготуватися до опалювального сезону

Радник голови Харківської обласної ради Євгеній Грицьков, заступник начальника керуючого справами, начальник управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Максим Колінько, голова ГО «Всеукраїнське обʼєднання «Сила Громад» Олексій Синіцин провели зустріч з представниками французької організації “Electriciens sans frontières” Ісеном Дідьє та аналітичного центру Groupe URD Франсуа Грюневальдом, керівником Благодійного фонду «Фортечний» Максимом Сидоровим.

З початку війни французькі партнери разом з благодійниками і при підтримці Харківської обласної ради передали установам міста та області обігрівачі, подовжувачі, генератори, освітлювачі зі вбудованими повербанками та ін.

«Мені було дуже комфортно працювати з громадами Харківщини. Люди чітко розуміли, яка конкретна допомога їм потрібна, і як вони будуть її використовувати. Ми надавали підтримку адресно, все було чітко і зрозуміло», – сказав Ісен Дідьє.

Французські партнери готові й надалі співпрацювати з Харківщиною. Сьогодні фахівці проводять аналіз потреб громад області перед початком опалювального сезону для того, щоб визначитися, яка саме допомога зараз буде потрібна, враховуючи постійні обстріли чи можливі блекаути. Зокрема, мова про надання установам регіону енергетичного обладнання.

«Я вдячний за вже надану нашим громадам допомогу. Минула зима видалася дуже напруженою. Стале функціонування систем опалення та водопостачання для закладів регіону було життєвонеобхідним, особливо тих, де знаходились люди з обмеженими можливостями, – сказав Євгеній Грицьков. – Ми готові зібрати повний перелік потреб наших громад. І продовжити нашу співпрацю».

Максим Колінько відзначив, що Харківська обласна рада має низку кейсів позитивного співробітництва з міжнародними партнерами, в тому числі з французькими благодійниками. Зокрема, діяльність в рамках підписаного головою Харківської обласної ради Тетяною Єгоровою-Луценко та операційною директоркою Асоціації «Медична та благодійна допомога Франція-Україна» Діаною Дольс меморандуму дала можливість залучити у регіон допомоги більше, ніж на 700 тисяч євро.