Відбулось засідання постійної комісії з питань промисловості, житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження. У засіданні комісії взяли участь заступниці голови обласної ради Валерія Дзюба та Тетяна Біловол

Депутати розглянули проєкти рішень обласної ради, винести на пленарне засідання чергової сесії обласної ради, серед яких: «Про призначення Осетрова Дмитра Сергійовича на посаду директора Комунального підприємства Харківської обласної ради «Регіональний центр природних ресурсів та екології», «Про хід виконання регіональної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області на період до 2023 року, затвердженої рішенням обласної ради від 21 грудня 2021 року № 328-VIII», «Про хід виконання регіональної цільової Програми розвитку цивільного захисту Харківської області на 2021-2023 роки, затвердженої рішенням обласної ради від 24 грудня 2020 року № 8-VІIІ (зі змінами)» та інші.

Інформація про результати виконання та стан фінансування у 2022 році та у І півріччі 2023 року заходів регіональної Програми підвищення рівня безпеки дорожнього руху на території Харківської області на період до 2023 року надав заступник начальника Управління транспорту ХОВА, начальник відділу транспортної інфраструктури і зв’язку Дмитро Тараненко.

Він повідомив, що загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми, всього 166 630,00 тис. грн, з них 132 000,00 тис. грн з державного бюджету та 34 630,00 тис. грн з обласного бюджету, але у зв’язку з введенням в дію Указу Президента України від 24 лютого 2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні протягом 2022 та в І півріччі 2023 року фінансування заходів програми не здійснювалось.

Окрім цього, Дмитро Тараненко окреслив заходи, які забезпечуються на постійній основі в рамках програми, які не потребують фінансування, зокрема, проведення перевірок щодо дотримання вимог чинного законодавства у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху на автомобільних дорогах та вулично-дорожній мережі.

«Протягом звітного періоду здійснювався контроль за безпекою дорожнього руху під час надання послуг з перевезення пасажирів чи вантажів, у тому числі небезпечних, додержання законодавства у зазначеній сфері, із розробленням і видачею в установленому порядку документів щодо погодження маршрутів руху транспортних засобів під час дорожнього перевезення небезпечних вантажів. Також, здійснювалось супроводження автобусів з організованими групами дітей до місць оздоровлення та відпочинку і зворотному напрямку, зокрема під час екскурсій», – доповів Дмитро Тараненко.