Відновлення та розвиток. На Харківщині пройшло засідання членів Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко долучилася до обговорення важливих для регіону питань.

Нарада відбулась під головуванням керівника Офісу Президента України Андрія Єрмака за участі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, представників міністерств і відомств. Також участь взяв начальник ХОВА Олег Синєгубов та керівники структурних підрозділів обласної військової адміністрації, голова міської ради Ігор Терехов, голови громад.

«Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України зарекомендував себе, як ефективний майданчик для формування стратегії відновлення та розвитку держави. Наразі під час війни в нас немає другорядних справ, взаємодія органів державної влади, місцевого та регіонального рівня сприятиме пришвидшенню відбудови нашого регіону і України вцілому, – прокоментувала подію Тетяна Єгорова-Луценко. – Голови громад мали можливість поставити всі проблемні питання на пряму представникам влади. Така комунікація є надзвичайно важливою у цей складний для регіону і країни час».

Як повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, Харківщині з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії, на відновлення населених пунктів – відбудову шкіл, лікарень, житлових будинків – виділено 3,6 млрд грн. Окремо кошти передбачені на проєкти відбудови у деокупованих Циркунах. Окрім того, Харківська область є лідером за кількістю поданих заявок на компенсацію за пошкоджене росіянами житло по програмі «єВідновлення». Комісії на місцях мають прискорити роботу у цьому напрямку, щоб люди змогли отримати ці гроші.

Також під час засідання обговорили питання підготовки до опалювального сезону, розмінування територій, будівництва доріг, відновлення критичної інфраструктури, співробітництва з міжнародними партнерами, підтримки бізнесу і повернення релокованих підприємств тощо.

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук впевнений, що такий формат зустрічей представників усіх гілок влади дає можливість швидко корегувати дії по відновленню територій у звʼязку з викликами, які постали перед країною через війну.