Заступниця голови Харківської обласної ради Валерія Дзюба привітала колектив заводу «Південкабель» з 80-річчям

В урочистостях, присвячених ювілею підприємства, також взяли участь міський голова Ігор Терехов, директор об’єднання організацій роботодавців Харківської області Олександр Колесніков, керівництво та колектив «Південкабелю».

Валерія Дзюба вручила працівникам підприємства відзнаки та цінні подарунки обласної ради.

«Для мене сьогодні велика честь привітати вас від імені голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко, від всього депутатського корпусу, і від себе особисто з цим чудовим святом. 80 років – це багато чи ні? Як для людини, – то багато, як для підприємства, – то не всі промислові світові лідери можуть похвалитися таким строком існування. Завод народжувався у буремні часи, пройшов великий історичний шлях, і зараз перед нами всіма черговий виклик долі. Завдяки праці кожного співробітника, увазі влади, впевнена, виробництво лише розширюватиметься, завод опанує всі можливі ринки – вітчизняні і світові. Мені хочеться подякувати кожному працівнику підприємства. За кожним робочим днем заводу стоїть щоденна праця кожного з вас. Тому від щирого серця бажаю вам і вашим близьким – щастя, здоров’я, впевненості у майбутньому і звісно швидкої перемоги та миру», – сказала Валерія Дзюба.

Як зазначив генеральний директор ПАТ «Завод Південкабель» Володимир Золотарьов, підприємство створювалося в часи Другої світової війни. Від початку повномасштабного російського вторгнення завод неодноразово піддавався атакам з боку агресора.

Сьогодні тут працюють 840 робітників.