Тетяна Єгорова-Луценко: Робимо все можливе, щоб повернути спортсменів у регіон та забезпечити максимально безпечні умови для тренування

Голова Харківської обласної ради Тетяна Єгорова-Луценко взяла участь у заході, присвяченому Міжнародному дню студентського спорту, який пройшов у Національному юридичному університеті імені Ярослава Мудрого.

«Для мене велика честь знаходитись у рідному університеті і від усього депутатського корпусу вітати колектив і студентів з цим святом. Адже саме цей виш є одним з найпотужніших за спортивним напрямком і має одну з найрозвиненіших спортивних інфраструктур. Знаю, що звідколи почалась війна, ви доклали багато зусиль, щоб не розгубити команди спортсменів і зберегти тренерський склад. Як для влади, нам дуже важливо повернути у регіон спортсменів, які через збройну агресію вимушені були полишити регіон, та забезпечити їм максимально безпечні умови для тренування. Вдячна нашим тренерам, завдяки яким імена харківських спортсменів звучать на теренах не лише України, але й інших країн світу, – сказала Тетяна Єгорова-Луценко. – Бажаю кожному терпіння пережити весь цей жах, спричинений війною. Молимося за кожного захисника і захисницю на фронті. Віримо в ЗСУ! Слава Україні».

Слова привітання гостям свята прозвучали і від ректора НЮУ ім. Ярослава Мудрого Анатолія Гетьмана. Він відзначив, що Збірні команди Університету неодноразово ставали переможцями та призерами обласних щорічних спортивних змагань «Спорт протягом життя» серед студентів закладів вищої освіти Харківської області та багатьох інших всеукраїнських та міжнародних змаганнях. Спортсмени університету вдало відстоюють честь країни та університету на Олімпійських іграх, Всесвітніх універсіадах і інших турнірах Світового рівня.

«Сьогодні наша країна і весь український народ переживає дуже складний час. Війна, яку розпочала рф проти незалежної України, не надає нам можливості спокійно розвиватись і вільно себе почувати на рідній землі. Але я впевнений, що зовсім скоро Збройні Сили України здолають і виженуть ворогка. А ми знову будемо жити вільно і спокійно, виконуючи завдання, необхідні для того, щоб Україна стала повноцінним членом європейської спільноти. Але навіть незважаючи на всі труднощі, наш університет продовжує займатися спортивним вихованням, цей надзвичайно важливий напрямок діяльності завжди був, є і буде серед пріоритетних для нашого вишу. Традиційно, в університеті було створено велику кількість спортивних клубів і секцій, де займаються студенти НЮУ. Більше того наші студенти завжди демонстрували високі результати на спортивних змаганнях не лише національного рівня, але й європейського, світового. Пишаємося всіма студентами, які приймають активну участь у спортивній діяльності університету», – сказав Анатолій Гетьман.

З нагоди святкування Міжнародного дня студентського спорту Тетяна Єгорова-Луценко вручила викладачам вишу відзнаки обласної ради.