На Харківщині планують створити потужну базу для розвитку спортивної боротьби

Відбулось засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму Харківської обласної ради. В роботі комісії взяла участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба. Депутати розглянули питання, які планується винести на розгляд пленарного засідання сесії.

Щодо проєкту рішення обласної ради про прийняття у комунальну власність області дитячо-юнацької спортивної школи «Кіровець» доповів голова постійної комісії з питань антикорупційної та регуляторної політики, законності, боротьби зі злочинністю, регламенту та місцевого самоврядування обласної ради Олег Каратуманов.

За його словами, прийняття школи дозволить створити сприятливі умови для гармонійного виховання, зайняття фізичною культурою і спортом дітей та молоді, підготовки спортивного резерву для збірних команд України, збереження тренерсько-викладацького складу.

«На базі школи планується створити школу боротьби, куди ввійдуть п’ять видів: дзюдо, вільна, класична, самбо і сумо. Буде створена професійна база для тренувань і підготовки до виступу на Олімпійських іграх, Чемпіонатах світу, інших змаганнях. А головне, що ми дамо змогу нашим дітям професійно тренуватись», – наголосив Олег Каратуманов.

Як зазначив голова постійної комісії з питань молодіжної політики, культури, спорту та туризму Харківської обласної ради Віталій Гагарін, це рішення дозволить стабілізувати роботу школи, зберегти професійних тренерів, які здатні виховувати спортсменів світового рівня.

За словами начальника Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної військової адміністрації Костянтина Ананченко, завдяки підтримці обласної ради Харківщина має лідерські результати у спорті, зокрема, є значущі досягнення борців – харків’ян.

Депутати також розглянули проекти рішень обласної ради «Про внесення змін до соціальної Програми розвитку фізичної культури і спорту, молодіжних ініціатив та формування здорового способу життя у області», «Про призначення Яцини Олега Анатолійовича на посаду директора Харківського академічного драматичного театру».