Обласна рада продовжує залучати міжнародних партнерів для допомоги обласним комунальним закладам, які постраждали внаслідок російської агресії

Сьогодні працівники управління з питань територіального і місцевого розвитку та міжнародних зв’язків виконавчого апарату Харківської обласної ради провели онлайн зустріч із представниками міжнародної неприбуткової організації IREX. Також на зустрічі були присутні представники Обласної клінічної психіатричної лікарні №3.

У ході зустрічі сторони обговорили напрямки допомоги Обласній клінічній психіатричній лікарні №3, зокрема її 19 загальнопсихіатричному відділенню, яке до повномасштабного російського вторгнення здійснювало медичну практику на території смт Барвінкове.

Мова йшла про надання необхідної кількості ліжок для пацієнтів, які наразі проходять лікування у новому приміщенні психіатричного відділення, яке функціонує у Лозівському районі області та обслуговує жителів району та прилеглих територіальних громад (Ізюмську, Зміївську, Сахновщинську, Кегичівську, Зачепилівську, місто Харків), а також внутрішньо переміщених осіб та пацієнтів з сусідніх областей.

Окрім цього, під час заходу сторони обговорили подальші кроки взаємодії та шляхи забезпечення гуманітарною допомогою обласні комунальні заклади медичної галузі Харківщини, а також план дій стосовно подальшої співпраці та підписання відповідних угод про співпрацю.

Довідково.

IREX (Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів) – це міжнародна неприбуткова організація, що адмініструє інноваційні програми для розвитку лідерського потенціалу з метою покращення якості освіти, посилення впливу незалежних ЗМІ та сприяння розвитку плюралістичного громадського суспільства, та фінансується Державним департаментом США.

IREX вже надала гуманітарну допомогу Україні на суму 6 млн. доларів, взаємодія з Харківським регіоном відбулась шляхом надання гуманітарної допомоги.