Відбулось засідання постійної комісії з питань спільної власності територіальних громад області

Депутати розглянули 5 питань, що мають бути винесенні на сесію обласної ради.

Серед них проєкт рішення обласної ради «Про створення комунальної установи «ОБЛАСНИЙ ЦЕНТР ПІДГОТОВКИ НАСЕЛЕННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНОГО СПРОТИВУ» ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ».

Як зазначили на засіданні комісії метою діяльності Центру стане реалізація комплексу заходів, спрямованих на підвищення обороноздатності держави, надання обороні України всеохоплюючого характеру, а також сприяння готовності громадян України до національного спротиву.

Основними завданнями діяльності Центру стануть:

проведення широкої інформаційної, виховної, просвітницької та роз’яснювальної роботи у різних формах, спрямованої на:

формування у населення національної самосвідомості, активної громадської позиції;

виховання у населення поваги до державної мови та державних символів України, національних, історичних, культурних цінностей України, дбайливого ставлення до історико-культурного надбання України;

військово-патріотичне виховання громадян України та ін.

2) організація та проведення теоретичних, прикладних, практичних та інших заходів, спрямованих на набуття громадянами України знань та практичних вмінь, необхідних для захисту країни;

3) виконання заходів обласних та регіональних програм у сфері оборони, військово-патріотичного виховання та національного спротиву тощо.

Також члени комісії погодили перейменування комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ СПЕЦІАЛІЗОВАНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ «ЗЕЛЕНИЙ ГАЙ» на комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «ЦЕНТР МЕДИКО-СОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “ЗЕЛЕНА ДІБРОВА”». Та комунального некомерційного підприємства Харківської обласної ради «ОБЛАСНИЙ БУДИНОК ДИТИНИ № 2» на комунальне некомерційне підприємство Харківської обласної ради «ЦЕНТР МЕДИЧНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА ПАЛІАТИВНОЇ ДОПОМОГИ ДІТЯМ “БЕРЕГИНЯ”».

Також розглянули кадрові питання.

В засіданні комісії взяли участь заступниця голови обласної ради Валерія Дзюба, представники обласної військової адміністрації, керівники управлінь виконавчого апарату обласної ради.